Ichthyosis hystrix: clinical signs, diagnostics, and treatment

Abstract

Data of the literature concerning peculiarities of the course of ichthyosis hystrix and its pathomorphological picture along the description of a clinical case of the rare form of the disease based on authors' own practice are represented.

References

  1. Суворова К. Н., Антоньев А. А., Гребенников В. А. Генетически обусловленная патология кожи. Ростов-на-Дону, 1990; 249-287.
  2. Наследственные заболевания кожи. Под редакцией В. Н. Мор- довцева и К. Н. Суворовой. Алматы: Казахстан, 1995; 323-336.
  3. Кряжева С. С., Галустян М. А. Х-сцепленный рецессивный ихтиоз. Рос. журн. кожн. и венерол. болезней 2010; 1: 28-31.
  4. Hurwitz S. Clinical pediatric dermatology. W. B. Saunders Company. 1993; 164-175.
  5. Пальцев М. А., Потекаев Н. Н., Казанцева И. А. и соавт. Клинико-морфологическая диагностика заболеваний кожи. М.: Медицина 2004; 43-46.
  6. Мордовцев В. Н., Мордовцева В. В. Наследственные болезни и пороки развития кожи. М.: Наука 2004; 8-17.
  7. Gordon C. S. Manual of skin diseases. J. B. Lippincott Gampany. Philadelphia. Toronto 1980; 260-263.
  8. Попхристов П. Кожные болезни в детском возрасте. София: Медицина и физкультура, 1963; 600-607.
  9. Сосновский А. Т., Корсун В. Ф. Случай рогового ихтиоза. Вестн. дерматол. 1985; 8: 55-56.
  10. Мордовцев В. К., Куклин В. Т., Иванова И. А. Клиника, диагностика, лечение и профилактика ихтиозиформных эритро- дермий. Буллезная ихтиозиформная эритродермия. Вестн. дерматол. 1997; 6: 31-33.
  11. Куклин В. Т. Клинико-генетическая классификация ихтиоза. Вестн. дерматол. 1974; 6: 36-42.

Statistics

Views

Abstract: 728

PDF (Russian): 400

Article Metrics

Metrics Loading ...

Dimensions

PlumX

Refbacks

  • There are currently no refbacks.

Copyright (c) 2011 Grebenyuk V.N., Grishko T.N., Basse F.B., Tekucheva L.V., Katunina O.R.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies